Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2011 00:20 - Калций. Какво е как се яде...
Автор: valtiens Категория: Други   
Прочетен: 4715 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 10.04.2011 11:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Познато ли ви е това състояние: нервни и капризни, бързо се уморяваме, трудно се концентрираме? Често се прибираме изтощени, нямаме апетит, често боледуваме от настинки, алергии и др.?

 

Недостигът на витамини и микроелементи води до гладуване на клетките, като особено силно от това страдат клетките на главния мозък? В резултат на това възниква обща тенденция към умора, слабост, нежелание за работа, чести здравословни проблеми.

 

За правилното си функциониране оганизма се нуждае от правилно хранене - по-специално от достатъчно количество витамини, минерали, микро- и макроелементи, които участват активно във всички жизненоважни функции на тялото и които организма не може да синтезира. Недостигът дори и само на един елемент може да бъде опасно. Ако се появят и болки в крайниците, това е признак на остър дефицит на калций.

 

 

 

 

За какво е необходим калцият? Всъщност ние живеем благодарение на него. Калцият заема петото място след четирите основни микроелемента – въглерод, кислород, водород и азот. Затова бива наричан кралят на микроелементите. Защо? Защото в човешкия организъм нормалното количество йонизиран калций е 1.5 - 2 % от общото тегло на тялото, което е достатъчно много в сравнение с останалите микроелементи. Ежедневната нужда от калций при деца под 5 години е 800 мг., при възрастни 1000-1200 мг, а за бременни и родилки – 2400мг.

 

 

Калцият има редица функции в организма – опорна (костна система, зъби, нокти и коса), нервно-мускулна (калцият влиза в мускулните клетки при свиване и излиза при отпускане, на този принцип работи сърцето ни, мускулите и всички други органи), калцият е един от факторите за съсирване на кръвта и най-важното – необходим е за правилното подхранване на клетките. Калцият на практика представлява цимента, който споява целия човешки организъм. Ако има лекари сред вас, то гинеколозите биха казали, че това е естроген, кардиолозите - че това е работата на сърцето, неврологът би казал, че това е нормализация на процесите на възбуждане и подтискане в главния мозък.

 

Само 1 % от калция се намира в кръвта и меките тъкани, останалите 99 % от количеството се складира в костната система. И тялото често следи много строго за това, да имаме винаги 1 % калций в кръвта. Ако не получаваме необходимото количество калций, организмът попълва изискващите се за кръвта запаси от костите. А недостигът на калций в костите води до остеопороза – чупливост на костната тъкан, която бива наричана още „чумата на 21 век”.

 

В 1 л. прясно издоено мляко, се съдържат 1400 мг. калций. Пастьоризираното и стерилизираното мляко, от което се правят сирената и изварата, съдържат обаче десет пъти по-малко; от тях трябва да се изпият 10 л. дневно, което не е нормално. При нормално хранене човек получава едва 1/3 от необходимата дневна доза, затова недостигът на този микроелемент може да се смята за всеобщ проблем, а приемът на съдържащи калций препарати – за необходимост.

 

Има много препарати и хранителни добавки, които ще намерите в аптеките или в магазините на фирмите-производители. Но това решава ли проблема? Не! Попадайки в човешкия организъм с храната или с витаминно-минералните добавки, този микроелемент практически не се усвоява. Той или се изхвърля, или се натрупва във вид на соли. Защо?

 

Първо, защото нормалният метаболизъм на калция е възможен само при наличие на магнезий, фосфор, витамини A, C, D, E, B и други елементи. Второ, практически целият калций, произвеждан по света, е в молекулярна форма (във вид на калциеви соли – глюконат, глицерофосфат и др.). А молекулата поради размера си не може да проникне в клетката, в клетките могат да проникнат само йони. Йоните на калция са много нестабилни и попадайки в организма с храната още в тънкото черво се превръщат в молекули, които после трябва да се разградят допълнително. Получава се затворен цикъл.

 

Видове калции:

  •  

    Синтетичен – получава се по химичен път. Абсорбцията му е 10%-15% и се усвоява за 24 часа;

  •  

    От черупки на ракообразни и от корали. Абсорбция – 35%-40% и се усвоява за 12 часа;

  •  

    Калций „Тянши”. Абсорбция – 95-97% и се усвоява за 20 минути.

 

 

Какъв е този калций на „Тянши "

 

През 1985 г. Световната здравна организация (СЗО) обявява конкурс за най-добър калциев препарат. Калцият, влизащ в състава на използваните тогава препарати (калциев глицерофосфат, калциев глюконат и т. н.) не се усвояват пълноценно, и този калций не постъпва в костите. В природата калцият се съдържа във вид на йони, но в организма (тънките черва) той се превръща в молекула (калцийнеразтворима сол). И тази молекула поради големината си не може да проникне в клетката. По-рано се смяташе, че за да бъде разцепена тази молекула, са достатъчни фосфор и витамин Д. Към 1985 г. се разбира, че това не е достатъчно и проблемът с остепорозата нараства катастрофално.

 

Китайската Академия на науките в течение на 6 години разработва препарат, за който корпорация „Тянши“ получава първия си златен медал. Сега от 16-те калциеви препарати — БАД (биоактивни добавки) на корпорацията - 13 имат награди от Световната здравна организация и 8 от тези медали са златни.

 

Калцият в препаратите на „Тянши“ се съдържа в стабилизирана йонна форма и, постъпвайки в тънките черва, не се превръща в молекула, а прониква във всички клетки. Корпорацията създаде лекарство против чумата на XXI век - остепопорозата (от СПИН не боледуват всички). На основата на Биокалция е разработена цяла редица калциеви препарати, предназначени:

  •  

    за лечение на фибромиомите и различните тумори при жените,

  •  

    за децата,

  •  

    за диабетиците,

  •  

    за лечение на шийната остеохондроза,

  •  

    за стоматолозите,

  •  

    против беззсъница и така нататък.

 

 

Детски калций

 

Препаратът може да се дава на деца на едномесечна възраст и даже още по-рано. Проблемът е в това, че рахитът е не само заболяване на костната система, а това на първо място е заболяване на централната нервна система. Ако вашето дете има рахит, то при него ще има не просто деформация на крачетата, а също и нарушаване на процесите в главния мозък.

 

Нещо повече - в Детския калций се съдържат цинк и желязо. Цинкът участва в изработването на хормоните на хипофизата. Това е първият орган, който започва да функционира при децата, понеже както щитовидната жлеза, така и надбъбречните жлези още непълно работят. С цинк нормализираме работата на хипофизата. Желязото е кръв, при което това е не просто хемоглобин: желязото участва в образуването на всички елементи на кръвта.

 

Заради това този калциев препарат спира такива детски проблеми, като:

  •  

    ексудативна диатеза,

  •  

    простудни заболявания,

  •  

    отслабване на детсткия организъм,

  •  

    дисбактериоза и т. н.

 

Нормата за профилактика при децата до една година е: разтваря се 1/2 чаена лъжичка от препарата в този обем вода или мляко, който детето изпива за един път, да се дава веднъж на ден между кърменето. За профилактика е достатъчно да се дава 20 дни, а ако това дете е родено през зимата - тогава по-продължително.

 

 

Калций за диабетици

 

Болните от диабет уринират повече от другите, затова те губят калций повече от всички. При диабетиците счупвания се случват по-често и минават много по-тежко. Още повече, че диабетът е проблем на имунната система. Затова именно за диабетиците калцият е необходим в по-голяма степен, отколкото на другите. В този препарат също така са прибавени билки, нормализиращи нивото на захарта в кръвта.

 

 

Калций с лецитин

 

Препаратът е за лечение на шийната остеохондроза и за нормализиране работата на кората на главния мозък. Понастоящем в „Тянши" в процес на производство се намира калций за лечение на психически заболявания - с меланин. Сега той преминава процес на сертифициране. Това ще бъде един великолепен сънотворен продукт. Защото едно е, когато просто не можете да заспите и друго - когато вие не можете да заспите месеци наред. А вие знаете ли за какво ни е нужен сънят? Доказано е, че по време на съня си ние растем, нашите рани зарастват. И затова, когато човек е болен, той трябва много и дълго да спи.

 

 

Таблетки с калций за дъвчене

 

Тянши“ създаде този препарат за стоматолозите.

 

Как да го използваме при зъбобол? Вечерта трябва да се почистят зъбите и да се смучи таблетка. Какво става в този случай?

 

Първо, нормализира се флората в устната кухина - профилактика на кариеса.

 

Второ - подобрява се състоянието на самия емайл на зъбите.

 

 

Гай Бао.

 

Това е най-концентрираният калциев препарат. С него ставите се възстановяват добре. Гай Бао помага да се разтварят камъните, „извличайки“ от тях калция.

 

 

Схеми за вземане на препаратите

 

Във форма на таблетки и в капсули: една таблетка или една капсула за през нощта (стабилният йон на калция се разрушава под въздействието на кофеина, затова половин час преди и след вземането не трябва да се пият чай или кафе). Защо за през нощта? Защото той нормализира съня. Ако пък сънят е нормален, препаратът трябва да се взема един час след закуска.

 

Ако препаратът е във вид на прах - средната дозировка е 1/3 от пакетчето. Ако има проблеми - 1/2 или даже 1 пакетче (при онкологически заболявания), понеже калцият създава такава среда на кръвта, в която туморните клетки не могат да се размножават. При онкологичните заболявания калцият е необходим.

 

Ако гърбът ви боли и нищо не помага, тогава в течение на 2-3 дена по 1 пакетче 3 пъти на ден. Скъпо лечение, но твърде ефективно! Една опаковка стига за 3 дена, но това е достатъчно за премахване на проблема.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!



Използвах "Възстановете здравето си" на д-р Фарида  Бикбаева и материали от Мрежата






Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Путёвки в санатории Белокурихи. Отдых в горном Алтае и других санаториях, пансионатах, базах отдыха России и за рубежом
17.12.2011 10:54
<img>http://www.avs-tur.ru/images/stories/news/rossiya/belokuriha/ot1605/Lechenie%20v%20Belokurihe_150x200.jpg</img>

Отдых и лечение в санаториях.
Что может быть лучше активного отдыха ? Устав от суеты мегаполисов и надоевших офисов, мы стремимся прикоснуться к природе, подышать чистым воздухом, чтобы набраться сил для трудовых будней.
Также, имеются детские санатории, развит отдых и лечение для маленьких гостей курорта.
Пожалуй, сравниться с отдыхом на Алтае может только отдых на курортах Краснодарского края – (Сочи, Геленджик, Анапа, Абрау-Дюрсо), Турции, Греции, Египта. Красота Черноморского побережья с его песчаными пляжами, залитый солнцем, сверкающий морской простор – все это не оставит Вас равнодушным, а порадует, успокоит и исцелит, оставшись в вашей памяти на долгие годы.

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/lechenie-v-sanatoriyah/288-lechenie-osteoporoza.html>санатории по лечению остеопороза костей</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/san/sanatorii-belokurihi/belokuriha.html>белокуриха купить путевку</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/lechenie-v-sanatoriyah/196-lecheniya-lor-zabolevaniy-.html>санаторий ангина</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/san/sanatorii-belokurihi/grk-belovode.html>аквапарк беловодье</a>
цитирай
2. анонимен - search engine rank optimization backlink building service
01.04.2012 19:46
hey valtiens.blog.bg admin discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valtiens
Категория: Други
Прочетен: 19412
Постинги: 5
Коментари: 12
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол