Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2014 10:19 - Нова мощна доза убийствени за България лъжи на Бойко Борисов.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5470 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (24/09/2014г.) на личната си страница в YouTube.Com Бойко Борисов е качил следното видео: Бойко Борисов на среща с представители на бизнеса в Стара Загора
Макар видеото да е малко повече от 1 час, най-интересното, според мен, се съдържа в първите 20-на минути, където Борисов дотолкова се разпалва, на тема енергетика, че даже захвърля сакото си и се превъплащава в ролята си на доктор и започва да чете лекция.

image

image

Освен че бърка, пише милиони, а говори за милиарди, освен че бърка понятията цифра и число по-интересното е, че графата "Козлодуй VII" единствено остава празно място. Пред публиката той казва, че от Уестингхаус са му казали (about) 5 - 10 милиарда, но не уточнява в каква валута. В интервю за БНТ1, от преди точно 40 дни (14/08/2014г.) той говори за
about-about 5.200 - 5.300 милиарда долара. Сега вече му се привиждат някакви 10 милиарда!!??

image

За първи път от него научих, че схемата "удължаване живота на блокове 5 и 6, в АЕЦ-а" за поредното източване вече е набъбнала НАД 600 милиона евро. Пред слушателите си той допуска, че това може да означава и 800 милиона или даже 1 милиард евро. (Напомням, че неговия министър Трайчо Трайков стартира схемата преди 4 години от 266 милиона, доскорошния шеф на АЕЦ-а Генов я покачи на 400 милиона, а последно руски ядрен бос я закова на 600 милиона евро. Вчера Борисов изкърти мивката за пореден път.) Довършвайки цялата енергийна "сметка" предлага на публиката да смята/сумира.

image

Докато слушателите му мигат шашардисани той продължава с тирадата си:

"Просто е чудовищна работата! Можем да пишеме много дълго, няма смисъл. Бизнесът трябва да знае, че тази година и два-три ..., не че ние сме били идеални, не че при нас сигурно не е имало нещо, което би могло да се поправя... Сега не знам, как е поправимо? Просто не знам! Всеки ден говоря с експерти от вънка, от вътре, от всякъде." И тук енергийната му тирада секва и в типичен стил прескача към темата КТБ.

Но нас си ни интересува енергетиката. Защо кандидат-премиера Борисов лъже?

1. Собствената му партия е създадена с откраднати от АЕЦ "Козлодуй" пари, големи пари, десетки милиони лева. Това става с помощта на тогавашния главен инженер на блокове от 1 до 4 (окончателно затворени в края на 2006г.) Владимир Уручев, който за благодарност е вече трети мандат ЧЕП (член на евро-парламента) от партията на Борисов. Същия Уручев, по време на първия мандат на Борисов, в нарушение на Конституцията и законите на РБ съчетаваше ЧЕП-ските си задължения с активно вършеене на пари, като член на СД на АЕЦ "Козлодуй" и в същото време, като член на УС на ДП "Радиоактивни отпадъци" (ДПРАО). Всички тези факти на дълго и на широко, в множество материала, са описани в този блог.

2. Назначения преди точно една седмица нов-сар директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов е същия, който лично Борисов посочи за първи директор на АЕЦ-а по време на мандата си още през август 2009-та г. Веднага след това ви запознах с едно от множеството престъпления на Борисовия фаворит в материала:
Как новия шеф на АЕЦ-а приема "свежо" ядрено гориво? , а също така и прясната му заявка по БНР, за бъдещите зулуми: Новият шеф на АЕЦ-а по БНР: "От една страна ето как ще ви крадем ...".

3. Борисов твърди, че експерти от вън и вътре не са в състояние да му посочат верния път от кашата, в чието забъркване има водещо лично участие. Не се натрапвам, но съм длъжен да информирам, че моята диплома е същата, както на фаворита му за шеф на АЕЦ-а Димитър Ангелов, същата като и на прогонения от него за втори път Иван Генов, същата като на Р. Овч. и още маса знайни и незнайни войни на ядрената мафия. Всички ние сме учили една и съща специалност ("АЕЦ и установки") в един и същи институт в Москва. Дали това ме прави експерт? Ще ви отговоря с писмо, което получих от канцелария "Протокол" към Министерски съвет на РБ, през януари 2011-та г., т.е. когато Борисов управляваше.

image

Отговорът до мен е в резултат на подаден от мене лично до Борисов сигнал за изчезнали ТРИ ТОНА ядрено гориво от АЕЦ-а (чиято съдба и до ден днешен е неясна). Самият факт, че вместо директно до мен ми отговарят през г-н Петър Пенечев е част от схемата на организираната престъпна група, владееща България, да размазват картинката, за да не си личат контурите на собствените им престъпление. Независимо от това ето как завършва въпросното писмо (кликнете върху листа за да го прочетете):

image

Не знам до сега, не съм чул или прочел, правителството да е харчило милиони за да опровергава един не експерт и въпреки това вече 6-та година да нямат никакъв напредък в това обречено начинание.
Дни след като получих това писмо Борисов-ият министър Трайков издаде противозаконна заповед, с която нареждаше на АЕЦ-а да плати по 5000 лева на пет зависими подлоги, за да "опровергаят" обвиненията ми срещу ... АЕЦ-а.

НА ПРАКТИКА ВСИЧКИ ВИЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ ФИНАНСИРАТЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ПРАКТИКИ НА ЛИЦЕТО БОЙКО БОРИСОВ, КУКЛОВОДИТЕ МУ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ "ПОЛИТИЦИ" И ТЕХНИТЕ КУКЛОВОДИ СРЕЩУ САМИТЕ ВАС!!!
Вече от години питам, защо нито един/една български "политик, медиа или институция" не привижда поне едно престъпление/кражба от най-голямото, държавно електроенергийно предприятие, пък било то и за 5 стотинки. А в резултат получавам само зомбирани апели за гласуване за един или друг от тях.
В такъв случай вие сами сте си виновни. САМИ!

Г. К.



Гласувай:
12



1. gikotev - Получих съобщение на лични, но смятам, че мястото му е тук, поради което го копирам 1:1.
25.09.2014 13:04
http://www.riskeng.bg/files/prolong/REL-PPT-Residual_life_CS_en.pdf

от риск инженеринг на не безизвестният от миналата година богомил манчев явно са изготвили документ за оставащият живот оценен на не по-малко от 30 години. с някои части не по-малко от 15 ако са те са пречката за получаване на дълъг лиценз за 20 години, но като се говори за удължаване от политиците не става ясно какво имат предвид или е разтегливо понятие заради всичките части в аец до последният болт, ще излезе вярно това което казвате в заключението си.
във всеки случай може би заради фукушима започват да се затягат някакви изисквания и това което сме свидетели са напъните на ядрената мафия да си изиска необходимите средства за това за да може се опита да прекрати наложилата се тенденция по един чернобил на всеки 7 години, което е невъзможно, но все пак да опита да си запази репутацията, каквато тя няма, но някак си в очите на обикновените хора те не виждат пряка заплаха и се заблуждават че са в добри ръце, което не са, а са в някаква порочна система която е оставена на самотек и се учи по метода на проба и грешка.
цитирай
2. gikotev - Re: Получих съобщение на лични, но смятам, че мястото му е тук, поради което го копирам 1:1.
25.09.2014 13:05
Обещавам в близките дни да видя споменатия в коментар №1 доклад на Манчев-ия "Риск инженеринг", и при необходимост да го прокоментирам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871266
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930